Vaak krijg je wel eens de vraag wat doe jij van werk, Oh IT… dus iets met computers eh.. ja maar IT is meer dan capslock uit zetten. #TrotsopIT #patching #MVPBuzz #security #cloudrocks

Soms start je de dag net als alle andere dagen, rustig met een bakkie koffie en je wandelt rusting naar kantoor, ploft neer aan je desk, klop je aan in je mail approved je sign (fido2) en doet je dingetje https://robertsmit.wordpress.com/2020/08/18/starting-with-fido2-security-keys-with-azure-active-directory-trustkey-pointblank-fido-azure-security-aad/

image

Vaak krijg je wel eens de vraag wat doe jij van werk, Oh IT… dus iets met computers eh.. ja maar IT is meer dan capslock uit zetten zo dat jou password weer werkt. Er is een groep die een kei is in het opsporen en misbruiken van de kleine dingetjes die oh ja doe ik morgen wel en worden de volgende dag vergeten, en 4 jaar later druk er iemand op de knop, en de telefoon gaat je kan niet meer aan melden ? hoe zo weer je password vergeten. pfff capslock ?

imageimage

Mmm ik ook niet reboot dan maar, niks, password reset, niks ondertussen zie je wel dat het data verkeer de afgelopen 5 dagen enorm is toegenomen, zie ook meldingen van c2wasb4m.dll , service accounts die gebruikt worden als login, kortom de omgeving wordt voor jou gepatched en geupdate met de laatste technologie, gelukkig heb je alle picobello in orde en is er niks aan de hand toch, eh virus scanner, updates,os versie, security, domain admin als service account, hardening van servers die direct aan het internet hangen, poort gesloten etc. Er zijn van die dagen dan stap je weer in zo'n museum en het voelt als of je in ene aflevering zit van de gevaarlijkste wegen van de wereld. Er komt maar 1 ding in mij op Hoe dan ?

image

We gaan de noodrem gebruiken en gaan hunten, wat natuurlijk super cool is om te kijken hoe het zo mis is gegaan dat niks meer werkt. De een zijn D. de ander zijn brood zeg ik maar.En ja IT kost bakken met geld en waar 10 ITers zijn, zijn 11 oplossingen, Waarom is de email spam nog nooit gestopt ? , Oldtimers zijn mooi echter die moet je alleen op zondag gebruiken en niet meer dagelijks in de productie, dat is vragen om problemen, ja is snap dat piet al met pensioen is en zijn access app zo mooi werkt en allemaal ingewikkelde dingen doet waar niemand meer iets van af weet. Wat kost het als het hele bedrijf plat ligt door deze app ? wat kost een nieuwe app ? Denk niet dat je met een nieuwe app failliet gaat..lig je 2 weken stil als bedrijf wat zijn dan de kosten ?

Kijk een goed naar je omgeving en ontdek de weakspots en los het op, gebruik /Fido2, gebruik een supported OS en zorg er voor dat je in control bent en nee de Cloud is niet gevaarlijk maar is wel toegankelijk voor iedereen net als jou eigen datacenter als de deur openstaat. De cloud is een bak met oneindig veel resources en je kan er super snel zaken mee testen en laten zien dat jou concept werkt en kosten kan besparen -pay per use- maar een 15 jaar oude app beschikbaar stellen aan de hele wereld is geen goed idee immers niet iedereen houdt van oldtimers, er zijn ook mensen die van schroot houden.

image

IT is zo veel meer dan “iets in computers” het is een super gevaarlijke baan, en het klagen en trage systemen nee het is echt geen pretje echt afzien als je “iets in computers” doet.

image

Het is toch super gaaf als je dagelijks met de nieuwste technologie kan werken en kan laten zien dat het ook anders kan, anderen kan helpen waar het totaal is mis gegaan of gewoon iemand uit de Community helpen met zijn vraagstuk #TrotsopIT zelfs in de cloud wordt de dag niet langer en dat is wel jammer.

Zorg er wel voor dat alles goed op slot zit en dat je niet in een museum zit, tenzij het een showcase is.

Follow Me on Twitter @ClusterMVP

Follow My blog https://robertsmit.wordpress.com

Linkedin Profile Http://nl.linkedin.com/in/robertsmit

Author: Robert Smit [MVP]

Robert Smit is Senior Technical Evangelist and is a current Microsoft MVP in Clustering as of 2009.
Robert has over 20 years experience in IT with experience in the educational, health-care and finance industries.
Robert's past IT experience in the trenches of IT gives him the knowledge and insight that allows him to communicate effectively with IT professionals
who are trying to address real concerns around business continuity, disaster and regulatory compliance issues. Robert holds the following certifications:
MCT – Microsoft Certified Trainer, MCTS – , MCSE, MCSA and MCPS. He is an active participant in the Microsoft newsgroup community and is currently focused on , Clustering, , Azure and all things related to Cloud Computing and Infrastructure Optimalization.
Follow Robert on Twitter @ClusterMVP
Or follow his blog https://robertsmit.wordpress.com
Linkedin Profile Http://nl.linkedin.com/in/robertsmit

Robert is also capable of transferring his knowledge to others which is a rare feature in the field of IT. He makes a point of not only solving issues but also of giving on the job training of his colleagues.

A customer says ” Robert has been a big influence on our technical staff and I have to come to know him as a brilliant specialist concerning Microsoft Products. He was Capable with his in-depth knowledge of Microsoft products to problems and develop our infrastructure to a higher level. I would certainly hire him again in the future. ”

Details of the Recommendation: “I have been coordinating with Robert implementing a very complex system. Although he was primarily a Microsoft infrastructure specialist; he was able to understand and debug .Net based complext Windows applications and websites. His input to improve performance of applications proved very helpful for the success of our project

 

This article was originally published by The Windows Server HA Blog. You can find the original article here.